Elementor har dykt upp som ett populärt alternativ för webbdesign på wordpressplattformen. Det är förhållandevis enkelt och smidigt att skapa designer som ser riktigt bra ut. Här nedan kan du läsa mer om för- och nackdelarna med att använda sig av Elementor.

Fördelar

  • Det går snabbt. Givet att allting fungerar som det ska, så går det snabbt att använda sig av Elementor. Vill man göra det extra snabbt finns ett bibliotek av mallar man kan använda sig av. I vänsterspalten i redigeringsläget finns rutor som du drar på plats – det kan till exempel vara rutor för textredigering, bild, HTML eller video.
  • Ingen kodning krävs. Som nämnt i punkten ovan finns det rutor som du drar dit du vill ha dem. Du behöver således inte kunna CSS för att själva skriva koden. Vill du ändra padding, margin eller färg på en sektions kantlinjer till exempel, är det bara att klicka på parametrarna i vänsterspalten.
  • Mer tid till det kreativa. När allt fungerar som det ska får du mer tid till det kreativa – helt enkelt eftersom det går snabbt att göra det du vill. Det går också snabbt att testa olika grejer, och på kort tid se om det är det du är ute efter.

Nackdelar

  • Begränsningar. Åtminstone i gratisversionen kan man tala om vissa begränsningar. För att lägga till egen CSS direkt i Elementor krävs att man köper premiumversionen, som i dagsläget kostar 49 USD per år.Utan CSS kan det vara svårt att ändra i mallarna så som du önskar – även om det går att göra mycket i Elementor redan, så går det inte att göra
  • Svårare att felsöka. När problem uppstår i sidredigeraren kan det ibland vara svårt att veta vad det beror på. Den som utvecklar med egen kod gör mer arbete från grunden, och många gånger är det då lättare att ta reda på vad som till exempel får en design att krascha.Visserligen finns Elementor Support att ta hjälp av, men då krävs att du har betalat för premiumversionen. Tilläggas bör visserligen också att det finns mycket gratishjälp att få, till exempel på forum.
  • Tillägg kan skapa problem. Förvisso är det positivt att det finns många tredjepartstillägg till Elementor. Dock är det bra att vara försiktig om man använder dessa – det är inte helt ovanligt att de orsakar buggar eller andra problem på sidan.