Förut var vi skeptiska, nu är det vår vardag att handla på nätet. Det är enklare, smidigare och ofta billigare. Du kan handla allt från billiga mobilskal till senaste smartphone modellen online. Näthandeln ökade med 18 % 2016 och den vanliga handeln ligger still. Näthandeln med mat ökade hela 40% under 2016.

Man bör fråga sig om det rätta sättet är att bygga stora och flådiga gallerier som vi bara kanske ibland går in i, men sedan handlar på nätet. För, visst kan vi få rabatter och bra erbjudande i butikerna – men när vi handlar på nätet brottas sajterna med andra sajter på ett helt annat sätt och som gör att vi kan hitta bra erbjudanden från olika företag.

Men snart kommer butikerna få ta till drastiska åtgärder om det ska vara lönsamt att fortsätta som de gör nu. Vi kan köpa mat på nätet som vi får hemkörd och snart kommer det bli att vi beställer en klänning som vi bestämmer när vi vill ha levererad till dörren. Det kommer bli en ny service och det gäller att butikerna är i framkant och hänger på utvecklingen som DN skriver om.

Handla tryggt

Det är viktigt att när du handlar på nätet att du gör säkra betalningar och känner förtroende till sidan du köper från. Det finns många företag du kan vända dig till. Beroende på företag kan du skriva i dina kontaktuppgifter hos dem – och inte på sajterna. Du kan även välja att med vissa betalningsleverantörer föra över pengar som du har att handla med.

Då finns det ingen risk till att ditt bankkonto blir kapat. I takt med att det bara blir vanligare och vanligare så ökar olika företag samt bankerna tryggheten med Internetbetalningar. I framtiden kommer detta vara en självklarhet och att handla i en fysisk butik kommer dels ses som en lyx, men även med en rädsla för att något ska hända.