Schemalägg ditt Twittrande med Tweetlater i sommar

Engagemang och närvaro är A och O i sociala medier. På Twitter blandas snabba och korta inlägg om världsnyheter, underhållning och vardagliga ting med produktnyheter, köpguider och allehanda tips med raketfart.

Ibland känns det som om man håller på att kvävas i strömmen av information. Särskilt om man varit borta ett tag. Förutom att man inte själv varit närvarande kanske man har hundratals tweets att scanna igenom. De flesta gör nog som jag och stoppar nog huvudet i sanden. Och hoppas att man inte missat något riktigt stort.

Men nu finns det räddning för mig, semesterfirarna och alla andra. Med gratisapplikationen TweetLater kan du både schemalägga och spåra dina inlägg på Twitter eller följa konversationer innehållande de nyckelord som du valt ut.

Så i sommar behöver varken du eller jag sticka huvudet i sanden. Eller sumpa vår närvaro i sociala medier trots att vi hellre njuter av sol och glass. Smarta semesterfirare schemalägger istället sina inlägg med TweetLater. Eller varför inte utnyttja applikationen till att posta när internationella followers är on-line och du själv sussar sött. I TweetLater går det även att spara utkast, återkommande textsnuttar eller länkar samt publicera samma meddelande i olika kanaler som till exempel bloggar eller olika twitterkonton. Praktiskt och tidsbesparande.

En annan användbar funktion är möjligheten att delegera rättigheterna att posta från ditt twitterkonto. Perfekt i semestertider. Eller om du i egenskap av projektledare, produktutvecklare etc vill att alla som ingår i ditt projekt ska kunna twittra från ditt konto.

Det finns även andra användbara funktioner att kolla in. Man kan till exempel sätta upp alarm och spåra nyckelord på Twitter. En bra funktion så man inte missar något som sägs i konversationen då man kanske inte är ständigt närvarande. När något du taggat poppar upp på Twitter får du ett e-mail med sammandrag av de tweets som innehåller just dessa nyckelord. Man kan även spåra sina @svar eller addera kontodetaljer för bit.ly-URL-förkortning till ditt TweetLater-konto för att korta och spåra dina länkar.

För den avancerade användaren finns det möjlighet att sätta upp sitt eget RSS-flöde, tillgänglig i RSS, XML och Javascript-format. Schemalägg och publicera alla tweets till din alldeles egen twitterström, även de som inte går till Twitter.

TweetLater är en tidsbesparande applikation väl värd att testa för till exempel företag som twittrar och är beroende av att vara närvarande eller hålla sig uppdaterade trots sommar, sol och semester. Eller för alla användare som gillar ordning och reda och effektivitet.